Business Doctor ProjectYour business is our care
  • +40 774 491 580
  • contact@bizdoctor.ro

Va amintiti? Este printre putinele seriale difuzate de Televiziunea Romana in copilaria mea, ulterior redifuzat de mai multe ori, de catre mai multe televiziuni in anii dupa 1990.

Este singurul model de antreprenoriat cu care a avut contact generatia celor nascuti in anii 1960-1970 si pe care il regasesc in multe dintre ”afacerile” pornite dupa Revolutie.

Vreti sa ne reamintim impreuna?

Batranul Jock, fost crescator de animale si fermier, gasise ”gaina cu oua de aur” - petrol si se imbogatise peste noapte. Interesant? Va suna cunoscut?

Mostenitorii lui, copiii si nepotii, isi petreceau mare parte din timp urzind intrigi, inecandu-si frustrarile in alcool, inselindu-si partenerii de afaceri si de viata, etalau masini scumpe, nu prea mergeau la studii si totusi...aveau succes!?

Chiar daca acesta este doar un scenariu de film, nu-i asa ca in jurul vostru ati regasit acest model de familie si stil de viata? Cu siguranta da.

Si totusi, in ciuda faptului ca acesta este modelul cu care au crescut primele generatii de antreprenori reali din Romania, remarc cu bucurie ca in peisaj apar noi modele de antreprenori, apare o noua cultura antreprenoriala: sunt oameni care au muncit din greu cot la cot cu angajatii, neobositi, care sunt exemplu pentru angajati si pentru copiii lor, dau dovada de onestitate, corectitudine si modestie si care isi transforma visele intr-o afacere.

Priveste cu atentie in jur si cu siguranta vei identifica unul.

L-ai gasit? Felicitari!

Studiaza-l si ia-l de model pentru ca si tu iti poti transforma visele in realitate! Nu este usor, dar se poate, iar satisfactia este pe masura provocarilor pe care le intalnesti!

Ce trebuie sa stii inainte sa pleci la drum?

1. Antreprenorul investeste, nu se imbogateste peste noapte;

2. Afla ce anume te motiveaza cu adevarat si atunci vei gasi resursele necesare sa parcurgi drumul;

3. Afla daca te si pricepi in legatura cu ce te motiveaza cu adevarat, iar in caz contrar invata temeinic despre acel ”motivator”;

4. Asigura-te ca ai o vointa de fier si nimeni si nimic nu te poate abate de pe cale, chiar daca uneori mai faci si cite un mic ocol;

5. Fii deschis si adapteaza-te, chiar si atunci cind itinerariul tau este bine stabilit;

6. Inarmeaza-te cu rabdare si perseverenta, roadele nu apar totdeauna imediat;

7. Gaseste pe cineva neimplicat emotional in afacerea ta, care are expertiza in domeniu, si periodic sa te informeze daca esti pe cale sau ai gresit drumul!

Iti urez Drum bun! pe calea reusitei in afacerea ta!

Impartaseste-ne parerea ta!

Ne face mare placere sa aflam parerea ta in legatura cu subiectul.

Scrie-ne pe adresa contact@bizdoctor.ro. Multumim!

­